Diş Çekimi – CEDENT DİŞ POLİKLİNİĞİ – İSTANBUL

Diş Çekimi

Diş Çekimi

Standart ve Cerrahi Diş Çekimi

Tedavisi mümkün olmayan dişin hangisi olduğuna ve konumuna bağlı olarak, “standart ya da cerrahi diş çekimi” gerçekleştirilir.

 

Diş Çekimi Hangi Durumlarda Yapılır?

İlerlemiş yoğun çürüklerde sert doku kaybı tedavi edilemez olduğundan diş çekimi yapılır. Travmaya bağlı dişteki büyük ve çoklu kırıklar sonrası tedavi mümkün olmayabilir ve diş çekimi yapılır. Zamanında tedavisi yapılmayan diş eti hastalığı yüzünden sallanmaya başlayan diş çekilebilir. Düşmeyen süt dişleri alttan gelen kalıcı dişi engellememesi için çekilmek durumundadır. 20 yaş dişi olarak adlandırılan gömülü dişler, çene yapısına ve diğer dişlere zarar veriyorsa çekilmelidir.

 

Standart Diş Çekimi ve Cerrahi Diş Çekimi Farkı Nedir?

Cerrahi diş çekimi gömülü dişler ve kırılarak dağılan dişlerin çene kemiğinden komplikasyona neden olmayacak şekilde çıkarılmasıdır. Cerrahi diş çekimi, diş etinin açılmasını, dişin parçalar halinde çıkarılmasını, kemik dokusunun kaldırılmasını gerektirebilir. Standart diş çekiminde ise bu işlemlere gerek olmaz.

 

Diş Çekimi Acı Verir mi?

Hem standart hem de cerrahi diş çekimi profesyonelce yapıldığı takdirde acı vermez. Diş çekimi işleminde doktorunuz uygun şekilde anestezi uygular.

 

20 Yaş Dişi Çekiminde Yüzde Şişme Olur mu?

Şişkinlik oluşup oluşmaması hastadan hastaya farklılık göstermektedir. Ancak hafif bir şişkinlik doğaldır.

 

Diş Çekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Standart diş çekimi sonrası çoğunlukla sorun yaşanmaz. Kimi zaman ağrı kesici kullanımı ihtiyaç olabilir. Cerrahi diş çekimi sonrası birkaç gün ağrı yaşanabilir. Doktorunuzun size uygun ilacı yazacaktır.