0-12 yaş grubu, bebek ve çocukların diş sağlığı ile ilgili tedavileri çocuk diş hekimi yapar. Çocuk diş hekimi, sadece gerekli tedavileri gerçekleştirmekle kalmaz, fissür örtücü, florid jel, yer tutucu gibi uygulamalarla kalıcı dişlerin sağlıklı şekilde ağızda konumlanmasına yönelik koruyucu uygulamalar yapar.
Bebekler ortalama olarak 6. aydan itibaren süt diş çıkarır. Bu periyot ortalama 2,5 yaşında son bulmaktadır.
Ortalama olarak 6 yaş civarında düşmeye başlayan süt dişlerinin kalıcı dişler ile yer değiştirmesi 3 sene sürer.
Süt dişleri, sağlıklı beslenme için önem teşkil eder. Süt dişlerde oluşan sorunlar tedavi edilmelidir.
Süt dişlerindeki çürümelerin en önemli nedeni gece verilen anne sütü ve biberondur. Tükürük bezleri gece daha az faaliyet gösterir ve diş temizliğine yeterli katkı sağlamaz. Biberon kullanımı sırasında besinlere şekerli gıdalar ilave edilmesi çürüme ihtimalini arttırır. Gece yapılan besleme işleminden sonra diş temizliği gerçekleştirilirse çürük ihtimali azalacaktır.
Akışkan bir dolgu maddesi olan fissür örtücü, dişlerin çiğneme işlevi gören girintili yüzeylerine uygulanan bir koruyucu yöntemdir.
Flor, dişin sağlığını korumaya yardımcı bir elementtir. Flor içeren jel, diş minesine uygulanarak koruma kalkanı elde edilir.
Süt azı dişinin çok erken kaybedilmesi halinde onun yerini koruyan ve alttan gelen dişin yuvada doğru konumlanmasını sağlayan apareye yer tutucu denir.
Bebeklerde ilk süt dişi belirince diş temizliğine başlamak gerekir. Bebeğin dişleri bez kullanılarak temizlenebilir. Diş fırçasına ise 2,5-3 yaş civarında geçilebilir.